ביו אלקמיד

ביו אלקמיד

הזרקה של ג’ל פולי- אלקילימיד על בסיס מים שמכיל אחוז נמוך של פולי- אלקילימיד (4% ביו אלקמיד) כאשר כל השאר הוא מים. הביו אלקמיד נועד לטפל בחוסר של רקמות רכות, וברפואה האסתטית משתמשים בו כדי לבנות נפח פנים באזורים כמו הלחיים, סנטר, לסתות ולעיבוי שפתיים. הוא נועד גם לתקן צלקות שקועות וקמטים עמוקים בפנים ואינו מיועד לקמטים עדינים. במידה רבה, ג’ל פולי- אלקילימיד דומה מבחינה כימית ומכאנית לג’ל פולי-קרילמיד או אקווה-מיד, מכל מקום היצרן טוען כי לביו-אלקמיד ישנם יתרונות כמו יציבות רבה יותר, מיזוג טוב יותר עם הרקמות, ואילו הסרת החומר היא פשוטה יותר במידה והיא נדרשת. הביו-אלקמיד אינו חומר מתכלה והתוצאות בעקבותיו נחשבות כקבועות, כאשר לפני הזרקתו אין צורך בבדיקה מקדמית של העור. הסרתו כרוכה בשאיבה ולא ברור האם ניתן לשאוב את כל החומר במידה ונדד והתפזר.

המלצת המערכת

צריכים למלא קמט? זקוקים לעיבוי שפתיים או עיצוב לחיים? למרות שהנטייה הטבעית היא לחפש חומר מילוי קבוע הרי שהמלצתנו במקרים הללו היא להתרחק מחומרים קבועים כמו מאש ו״ללכת״ על חומרי מילוי בטוחים וטבעיים המבוססים על חומצה היאלורונית (רסטילן, ג׳ובידרם, סטילאג׳, טאוסיאל ועוד). התייעצו עם המומחים שלנו, שידעו להתאים לכם חומר מילוי מושלם.

 


הטיפול בביו-אלקמיד

החומר מוזרק אל מתחת לעור באמצעות מזרק, לעיתים קרובות תחת הרדמה מקומית, לאחר הטיפול או ההזרקה, שכבה דקה (0.02 מ”מ) של קולגן מתחילה להתאסף ולהתגודד באופן הדרגתי וליצור התקהלות מסביב לחומר וזאת בתקופת זמן שבין 4 עד 8 שבועות, חלקיקי הקולגן מקיפים ומכתרים את הג’ל לגמרי, מבודדים אותו מהרקמה המארחת והופכים אותו לפרוטזה אֶנְדּוֹגֶנִית (שנובעת ממקור פנימי), החומר הוא שקוף רדיו (לקרני רנטגן), למרות שניתן לזהות אותו באמצעות האולטרה סאונד. ניתן גם להזריק כמות גדולה של חומר מבלי תגובה של המערכת החיסונית כמויות של 5 מ”ל עד 20 מ”ל מוזרקות לפנים באופן רגיל. היצרן טוען כי הביו –אלקמיד אינו מתפרק או זע ונע וניתן להסירו על ידי שאיבה או דיקור והפעלת לחץ ידני. בישראל מזה שנים ונכון למועד כתיבת שורות אלו (פברואר 2023) לא מייבאים את החומר ולא מזריקים אותו, יש חומרי מילוי איכותיים הרבה יותר והסיכונים בהזרקתו אינם משתלמים!

 


תופעות לוואי של ביואלקמיד

זיהום הוא תמיד אפשרות כאשר משתמשים בכל סוג של שתלים, אין עדיין דיווחים או ראיות לתופעות לוואי רציניות מסוג אחר, מכל מקום הביטחון של החומר לטווח ארוך אינו ידוע ועדיין אין מספיק נתונים שיאוששו את בטיחותו לאורך זמן. הביו-אלקמיד מגיע עם זריקות שמולאו באופן מקדים בעלי תכולות שונות (1 סמ”ק 3 סמ”ק ו- 5 סמ”ק) הביו אלקמיד נמצא בשימוש כבר משנת 2000 ומשתמשים בו באירופה ובמדינות אחרות.

 


האם הביו-אלקמיד יכול לנדוד?

כל חומרי המילוי הטבעיים ממוקמים בשכבות של רקמות השומן אשר משתנות ומזדקנות עם הגיל… כך שמבחינה טכנית כל חומרי המילוי הקבועים משתנים עם הזמן. היו מספר מטופלים אשר הביו-אלקמיד אצלם נע ונדד, ובמקרים של השפתיים הוא אף לא התמזג עם הרקמות המארחות בכלל. במקרה מסוג זה יש להסיר את הביו-אלקמיד שהסרתו קלה יותר מאשר סיליקון או ארטפיל, בכל מקרה קיים שיקול באם להשתמש במילוי זמני ולחדש כל פעם מחדש את הטיפול, או טיפול קבוע יחד עם שיפור יוצא מן הכלל, אך עם סיכון של נדידת החומר, למרות שרופאים רבים טוענים כי החומר בטוח באם יודעים כיצד להשתמש בו והתקלות שנצפו כתוצאה משמוש בחומרי מילוי קבועים נובעים מביצוע כושל ומיומנות לקויה. יחד עם זאת העדפה אל רוב העוסקים תהיה חומרי מילוי זמניים אשר מתכלים עם הזמן ואינם מהווים מכשול קבוע כמו נדידתו של חומר מילוי שאינו זמני.