סיליקון הוא פולימר סינטטי (מלאכותי ולא טבעי) המופק מחול. משתמשים בסיליקון רפואי כבר יותר מ - 40 שנים בענפים שונים ברפואה ובשנים האחרונות (יותר מעשר כבר) משתמשים בו גם ברפואה אסתטית ובעיקר לצורך עיבוי ומילוי שפתיים. הזרקת סיליקון בשפתיים כוללת סדרת זריקות המכילות טיפות מיקרוסקופיות של סיליקון נוזלי טהור, המוחדרות לשפתיים ע”י מחט דקה באזורים הרצויים. לכמה טיפולי עיבוי שפתיים בסיליקון אזדקק? מדוע משתמשים בסיליקון? והאם מומלץ לעבור עיבוי שפתיים בסיליקון? על זאת ועוד במאמר שלפניכן.
למרות שעיבוי שפתיים קבוע נשמע על פניו מצוין, המציאות הוכיחה כי חומרי המילוי הקבועים בהם סיליקון אינם שווים את נטילת הסיכון שבהזרקתם שכן הם עלולים להרוס לכן את השפתיים. ההמלצה היא ״ללכת״ על חומרי מילוי בטוחים, שמעצבים שפתיים בשרניות ללא סיבוכים ותופעות לוואי. התייעצו עם המומחים שלנו והתנסו רק עם חומר מילוי זמני.
בחומר הסיליקון משתמשים בין היתר לצרכים קוסמטיים. בעיקר נפוץ השימוש בסיליקון בשפתיים (סיליקון נוזלי). כמו כן סיליקון מצוי גם בשתלים המיועדים לניתוחי הגדלת חזה או שתלים לאזור הישבן (כמעט ולא מבוצע בישראל) וגם שתלי סיליקון לסנטר (סיליקון ג’ל). סיליקון בשפתיים היה מקובל עד לפני מספר שנים, אולם יותר ויותר מטופלים בוחרים היום לעבור עיבוי שפתיים ע”י חומרים טבעיים. הסיליקון הוא אף חומר הנפוץ ברפואה שלא לצורכי אסתטיקה כאשר משתמשים בו בתחומים הבאים: תותבות לפרקים, כל מה שקשור לצנתרים (בתחום הלב) דרכי עיכול, דרכי השתן. חומר זה יכול לסייע מאוד כשהוא בא במצב מוצק ולא כאשר הוא מגיע בצורה של נוזל כפי שנהוג לבצע עיבוי שפתיים ע”י הזרקת סיליקון שם הוא במצב צבירה נוזל.
הזרקת סיליקון בשפתיים כוללת סדרת זריקות של טיפות מיקרוסקופיות של סיליקון נוזלי המוחדרות לשפתיים ע”י מחט דקה באזורים הרצויים, התוצאות נראות לעין מיד לאחר הטיפול, האודם והנפיחות ייעלמו לאחר יומיים מתום ההזרקה. חשוב לציין כי הזרקת סיליקון מבוצעת בצורה הדרגתית כאשר מקובל לבצע מספר פגישות (בדרך כלל בין חמש לשמונה) כאשר בכל טיפול מוסיפים עוד ועוד חומר לשפתיים, המרחק בין הטיפולים הוא שלושה שבועות לערך. התוצאות נשארות לצמיתות וזהו יתרונו הגדול של הזרקת סיליקון בשפתיים מעבר לעובדה שהוא מאפשר לייצר נפח מתאים בשפה מה שלא בדיוק קיים בחומרי המילוי הזמניים.
הזרקת סיליקון לפנים או שימוש בסיליקון בשפתיים עלול ליצור סיבוכים בלתי הפיכים, היווצרות גושים שאי אפשר להסיר אלא ע”י ניתוח שפתיים. ישנם מצבים שבהם הסיליקון נודד מאזור אחד לאזור אחר ויוצר עיוותים קשים באזור המוזרק. בהקשר להזרקת סיליקון - ישנו חוזר מטעם משרד הבריאות האוסר שימוש בחומר לצרכים קוסמטיים. לסיליקון תופעות לוואי קשות כגון: נדידת החומר לאחר זמן מה, גם לאחר כמה שנים מיום ההזרקה, איבוד צבע העור, גושים וצלקות. ברוב החומרים המוזרקים לעור הפנים ולטיפול העלמת קמטים יכולות להיות תופעות לוואי ולכל התופעות הללו ישנו פתרון וטיפול שאינו משאיר נזק ומשקעים, בהזרקת סיליקון נוזלי לשפתיים הפתרון הוא ניתוח. הזרקת סטרואידים לכיווץ החומר כמעט שלא יעילה וגם שימוש בחומרים “ממיסים” לפחות ע”פ ניסיוני, לא הועילה אפילו ללקוח אחד. בכל אופן מומלץ להתייעץ ולקבל את כול המידע לפני ההזרקה ולא לבצע את הטיפול כשלאחר יד.