טיפול בקמטים - כל המחירים 💰 כל המומחים❗️

טיפול בקמטים

עם התקדמות מדע הטכנולוגיה בתחום הרפואה, נוספו אין ספור אפשרויות טיפול בקמטים אשר הטרידו רבים בעבר וכמובן ממשיכים להטריד היום, השינוי המיוחל שהגיע בשנים האחרונות הוא קשת רחבה של טיפולים אפקטיביים ברי השגה לטיפול בקמטים החל מטיפולים עדינים בהם שימוש במשחות על בסיס רטינול דרך הזרקת חומרי מילוי זמניים וקבועים, כלה בפילינג לסוגיו ועד למוצא האחרון לטיפול בקמטים הלא הוא סכין המנתחים. ישנם סימנים פיזיים אשר מראים כי האדם מתבגר, למשל, גברים לאט לאט מעלים שיבה, העור שלנו, באותה מידה מראה גם הוא סימנים של הגיל, סימנים אלו באים לידי ביטוי בהופעת קמטים, לפניכם הסבר על “כיצד נוצרים קמטים” ועל הטכניקות להעלמה וטיפול בקמטים בפנים באמצעות הפחתה, גירוי חיובי ושלילי, חומרי מילוי פילינג ועוד.

המלצת המערכת

צריכים למלא קמט בפנים או מעל ומסביב לשפתיים? למרות שהנטייה הטבעית היא לחפש חומר מילוי קבוע הרי שהמלצתנו במקרים הללו היא להתרחק מחומרים קבועים כמו מאש ו״ללכת״ על חומרי מילוי בטוחים וטבעיים המבוססים על חומצה היאלורונית (רסטילן, ג׳ובידרם, סטילאג׳, רבנס, לומינרה, טאוסיאל ועוד). התייעצו עם המומחים שלנו, שידעו להתאים לכם חומר מילוי מושלם.

 


גורמים להופעת קמטים

העור מורכב משלוש שכבות. האפי דרמיס, הדרמיס, והרקמה תת עורית. השכבה העליונה, כלומר האפי דרמיס, נעשית יותר דקה ופחות אלסטית עם הגיל, מה שגורם ליובש ולירידה בלחות העור של בערך 10% כל עשור, עקב כך לוקח יותר זמן לעור לתקן את עצמו. הדבר משפיע גם על הדרמיס, בגלל שהוא מייצר פחות קולגן, והסיבים אשר מעניקים לנו אלסטיות נשחקים, זוהי למעשה הסיבה מדוע העור מתחיל להיות רפוי ולייצר קמטים. אך האם ההזדקנות היא הסיבה העיקרית לקמטים? התשובה היא לא. המחקרים הראו שחשיפה לאור אולטרה סגול וקרניים UV גורמים ל 90% מהקמטים בעור.

הנתון הזה משתנה בהתאם לגזע, ומושפע מהגנת הפיגמנט של העור אצל כל אחד. מחקרים אחרים מראים שהקמטים נוצרים גם מהרגלים רעים וגורמי סביבה שונים, והם כוללים עישון וזיהום אוויר אשר עלולים להאיץ את הזדקנות העור ולגרום להופעת קמטים טרם הזמן בגלל ייצור של רדיקלים חופשיים של חמצן. החלקיקים הללו נוצרים מתהליך כימי של האורגניזם וכאשר הם מייצרים כמויות יתר על המידה, הם מזיקים לקרום התא אשר לא רק שהם גורמים לקמטים בעור, אלא גם להפרעות עור נוספות. איבוד מהיר של המשקל עלול גם הוא להפיק קמטים בגלל הפחתה משמעותית של נפח התאים השומניים שמשמשים כמו כרית מסביב לעור הפנים וגורמים לרפיון. גורמים נוספים לקמטים הם כוח הכבידה והמימיקה בפנים.

 


טיפול בקמטים בשיטות גירוי

  1. טיפול חיובי לקמטים (סקולפטרה) – שיטות של מילוי חומרים מסוימים אשר מעצימים את הסינתזה של האורגניזם אשר מזינים את העור ומסווים את הקמטים. החומצה הפולי לקטית שהיא פולימר סינטטי עם מונומר טבעי בלתי רעיל אשר מתפרק ומשרה סינתזה וגירוי עצמי של קולגן מסביב לחלקיקים שלו. כמה מהחומרים הנפוצים ליישום שיטה זו הם ה- Sculptra / NewFill והאטלאן, שהוא מעיין טיפוח וגידול של הפיברובלסטים של המטופל עצמו.
  2. טיפול שלילי לקמטים – מצמצם את התנועה של אזורים מסוימים באמצעות שיתוק מבוקר של עצבי השריר, זהו אינו חומר מילוי ואינו מעלים קמטים על ידי נפח אלא מופעל על השרירים להרגעה, קמטי מצח, קווים בין גבות העיניים, קווי דאגה, מראה זועף וכד’ כאשר כל אלו הם תוצאה של כיווץ ומתיחה של השריר ונקראים קמטי הבעה. המטרה היא למנוע מהשריר להתכווץ ולהרים את הקמט, לשם כך משתמשים ב”חומרים משתקים להזרקה” כאשר הנפוצים ביותר הם הבוטוקס, קסאומין, ויסטבל ודיספורט.

 


טיפול בקמטים ע”י הזרקת חומרי מילוי

ישנם כמה מאות חומרי מילוי והעלמת קמטים, להלן סקירה קצרה והפנייה למאמרים רלוונטים כאן בפורטל.

  • ליפו מילוי – השתלת שומן עצמי, שיטה בה לוקחים שומן מגוף המטופל וזריקים אותה לאחר ניקוי לפנים.
  • מילוי קולגן – הקולגן הוא פרוטאין חיוני הנמצא בכל הגוף. המולקולות של הקולגן יוצרות רצועות סיבים הדרושים לגוף. התהוות הסיבים הם היסוד של הרקמות. הקולגן נותן את התמיכה לעור, לעצם, לסחוס ולכלי הדם. הקולגן נחשב לאחד מחומרי המילוי הראשונים, במקור הוא מופק מבקר, חומרי מילוי מסוג קולגן הם הזידרם והזיפלסט.
  • הזרקת חומרי מילוי זמניים או קבועים - חומרי מילוי זמניים נספגים בהם חומצה היאלורונית כגון רסטילן, ג׳ובידרם, רבנס, לומינרה, טאוסיאל ועוד, וחומרי מילוי קבועים כמו סיליקון לקמטים.

 


טיפול בקמטים בשיטת ההפחתה (הסרה)

  • בעיקר על ידי פילינג בחומצה גליקולית לקילוף שטחי. קילוף שטחי הוא בעלי השפעה קלה ומתאים לרמה של קמטים עדינים.
  • המסה של שומן מקומי עודף, אשר מדגיש את הקמטים אף היא צורת טיפול המפחיתה ומצמצמת קמטים, שיטות הטיפול מגוונות וכוללות זריקות (ליפוליזיס), המסת שומן בלייזר, גלי רדיו, אולטרסאונד ועוד.
  • שיטות כירורגיות בהן ליפטינג שמבוצע ע”י מנתח פלסטי בחדר ניתוח לקמטים שמקורם ב”נפילת הפנים” או “פנים נפולות”.
  • דרמבריישן - זהו למעשה התהליך הכירורגי האמיתי אשר מתבצע על ידי רוב המנתחים הפלסטיים, בטיפול זה משתמש הרופא במכשיר סיבובי אשר משייף את העור שהזדקן עד שיגיע לשכבות התחתונות של העור החדש. דרמבריישן יכול להניב תוצאות מצוינות אולם חשוב גם להיות מודע לתופעות לוואי שעלולות להתפתח כמו צלקות קבועות ושינויים של צבע העור.

 


טיפול בקמטים באמצעות ויטמין A וחומצת פירות

  1. חומצת ויטמין A או רטינול ידועה ומוכרת בשמות מסחריים בולטים כמו רטין איי רנובה אחד הנפוצים יותר בשימוש לטיפולי קמטים. המרכיב הזה נמצא במרשמים רפואיים והוא נרשם כאחד הטיפולים בעלי ההצלחה המרובה ביותר בטיפול בהזדקנות העור ובהסרת קווים עדינים במיוחד באזור הפנים. במשחות וקרמים המכילים רטינול יש להשתמש בזהירות רבה. הסימנים הראשונים של הטיפול בחומר עלולים ליצור אדמומיות וקילוף, ואי הנוחות מתופעות לוואי אלו ניתנים להפחתה ככל שמשתמשים בריכוזים נמוכים יותר של המרכיב בחומר, או ליישם אותו בתדירות פחותה יותר עד שהעור יתאים את עצמו למשחה.
  2. חומצות אלפא הידרוקסיות הידועות גם כחומצת פירות כוללת מרכיבים פעילים כמו חומצה גליקולית וחומצה לקטית. רקיחות של חומר הכולל את חומצת הפירות הן אפשרויות בטוחות יותר לטיפול בקמטים שאינן גורמות לגירויים בעור. אנטיאוקסידנט (חומר נוגד חמצון) הוא בסיס של החומרים לשימוש מקומי המכיל ויטמינים כמו A ,C ו E או ביתא- קרוטנו, בהם משתמשים יחד עם הגנות נגד קרינת השמש והם מעניקים טיפול רך לקמטים עדינים.