אם עד היום המילה פילינג גורמת לפחד מסוים או אי בטחון, זהו הזמן לשנות את התפיסה, יש לדעת תחילה כי למרות שלתהליך היופי הזה ישנן תופעות לוואי כמו נפיחות קלה ואדמומיות, התוצאות הם יסודיות במיוחד אצל אלו אשר סובלים מאקנה (חצ’קונים) או כתמי שמש. לפני זמן לא רב, סוג זה של טיפול היה חייב להיעשות אצל מומחה בלבד. כיום, יצרנים ובתי היופי רוקחים מוצרים לשימוש ביתי כדי לשמור על עור נאה מהבית. לא לשכוח לקחת בחשבון את סוג העור, כאשר הפילינג הביתי מומלץ בעיקר כאשר יש שומן עודף בפנים, במידה ולא, עלולים לייבש אותו יתר על המידה ולהזיק לו. גם כאשר רוצים לשפר את מראה הקמטים הטיפול בפילינג ביתי מתאים וזאת למרות שהוא לא יעלים אותם לחלוטין, הסרת הרקמות המתות תיתן לפנים מראה צעיר ורענן.
קיימות מספר שיטות להעלמת צלקות, קמטים ולחידוש עור הפנים. לכל רופא יש את השיטה בה הוא מאמין. למרות זאת, חשוב שתדעו שהשיטות הבולטות הן לייזר ופילינג כימי לסוגיו ומכאן שאת האבחון חשוב לבצע רק אצל רופאים שיכולים להציע לכם לפחות שני פתרונות שונים. התייעצו עם הרופאים שלנו שידעו להציע לכם מספר אפשרויות טיפול. עשו זאת עכשיו.
פילינג ביתי לפנים הוא מוצר שניתן לרכוש אותו בכל בית מרקחת המגיע לרוב בצורה של משחה עם גרגרים. ישנם שפע של מוצרים אשר ניתנים לרכישה וכל מוצר הוא עם אפיונים משלו ויש לבחור אותו לפי תנאי העור של כל אחד. המאפיין העיקרי של פילינג ביתי שהוא מין “הכלאה” של פילינג כימי קל כאשר נעשה שימוש במינונים נמוכים של חומצות לפילינג מסוגים שונים אשר מדורגים לפי כושר חדירותם לעומק העור יחד עם פילינג מכאני בו הגרגירים שבתכשיר יוצרים כרסום תוך כדי שפשוף העור ומסירים תאי עור מת. בנוסף, ומבלי לגרוע מהאמור, קיימים גם סוגי פילינג ביתי טבעיים עם חומרים שעשויים מצמחים, מפירות ומשמנים אשר פועלים גם הם לקילוף כימי עדין של העור.
שלב א’ יישום - (ניקיון עור הפנים לעומק) לשים את המוצר לפילינג ביתי על המצח ולהרחיב לאט ובזהירות לשאר חלקי הפנים. לא לשכוח את הסנטר ולהשאיר את החומר למשך הזמן אשר מצוין על ההוראות (בדרך כלל לא יותר מעשר דקות). במידה ומרגישים צריבה יש למרוח מיד את המנטרל (שלב ב’) ולשטוף עם מים קרים.
שלב ב’ מנטרל - (על כל הפנים) חשוב שהמנטרל יכסה את כל החלקים והמקומות היכן ששמו את המוצר וזאת בכדי למנוע כוויות. יש לחכות מספר דקות כדי שתורגש ההשפעה של המנטרל ולשטוף אותו לאחר מכן עם מים פושרים, לעולם לא עם מים חמים. אפשר להשתמש בספוג למחיקת איפור או במגבת להשלמת התהליך שלאחריו מרגישים את העור כמו חדש!
שלב ג’ קרם לחות - (פרט חשוב בתהליך) העור החדש זקוק להרבה הידרציה ולכן קרוב לודאי שההרגשה תהיה מעט מודלקת. צריך להשתדל שקרם הלחות שנבחר לא יכלול רטינול או מרכיב אחר של אנטי אייג’ינג אשר יגרום לגירוי העור. במידה והעור ורוד כדאי להשתמש בקורטיזון במשחה ולהניח אותה למשך 30 דקות (מומלץ להתייעץ לפני כן עם הרופא).
לפני שמתמסרים לטיפול כלשהוא של העור שנעשה על ידי מומחים, קרוב לודאי שמרגישים צורך להתייעץ עם הדרמטולוג (רופא עור). כדאי לעשות את אותו הדבר ולהתייעץ עם הרופא גם כאשר עושים זאת בבית, ובמיוחד עם לוקחים תרופות לטיפול בתנאי עור כלשהם, כמו אקוטנה (Accutane). ישנם סוגים של משחות ומוצרים לפילינג ביתי אשר מכילים חומצות גליקוליות, חומצות לקטיות, חומצות ציטריות וחומצות מליקות (חומצות אלפא הידרוקסיד או AHA) ואחרות מכילות חומצות צליסיליקות (חומצה ביתא הידרוקסיד BHA) אשר חודרות את העור עמוק יותר. התכשירים היותר יעילים לפילינג ביתי הם אלו המכילות חומצה טריקולורואצטית (TCA) שהוא חומר כימי שאינו רעיל ונחשב לבטוח, וזהו אחד המרכיבים אשר מבטיח שהסרת הרקמות תהיה לעומק.
כאשר מסירים את התכשיר עם מים פושרים, יש להשתמש עם מנקה ג’ל או קרם הכי רכים שאפשר כמו משחת סטפיל, שהוא תחליף לסבון שמנקה לעומק מבלי לייבש או לגרות את עור הפנים, סטפיל מומלץ על ידי הדרמטולוגים וניתן להשגה כמעט בכל בית מרקחת. לא להשתמש בספוג במשך הימים שלאחר הטיפול וזאת כדי למנוע את גירוי העור. יש להפסיק להשתמש או להתאפר עם מקלפי עור אחרים או נוספים בגלל שהרקמות החדשות מאוד רגישות ועלולות להינזק. למרות שהליך פילינג ביתי נחשב לקילוף הקל ביותר מבין סוגי הפילינגים חשוב ביותר בתהליך ההחלמה שלא להיחשף לשמש. יש גם להתרחק ממיטות השיזוף, ולא להשתמש בחומרי שיזוף עצמיים.
באופן כללי, העיקרון הוא אותו עיקרון, שני סוגי הפילינג מתבססים על קילוף כימי של העור או קילוף מכאני. ההבדל הוא מאוד קוטבי כאשר מדובר בריכוז של החומצה אשר נמצאת במרכיב עצמו כאשר מורחים אותו על העור וכפועל יוצא גם עומק החדירה שלו. החומרים לשימוש ביתי הם בעלי ריכוז נמוך עם השפעה מוגבלת על החדירה לעומק העור. לעומת זאת, החומרים בהם משתמשים בהליך פילינג מקצועי על ידי רופא או דרמטולוג נחשבים לבעלי כושר חדירות עמוק אשר מגיעים גם מתחת לשכבת האפידרמיס ולדרמיס. באותה מידה גם הפילינג המכאני, כאשר הפילינג הביתי נעשה על ידי הגרגירים שבמשחה, הפילינג המכאני המקצועי נעשה על ידי מכשירים מיוחדים לכך עם מערכות כרסום עור מכאניות (כולל פילינג יהלום) אשר משייפות את העור עד לעומקים אשר לגרגרים שנמצאים במשחה הביתית אין יכולות להגיע.