הזרקת סיליקון | הזרקות סיליקון - כל המחירים 💰 כל המומחים❗️

הזרקת סיליקון

סיליקון הוא אחד מבין מספר חומרים מצומצם אותו מזריקים באזורים שונים בפנים שמחזיקים לצמיתות. זהו יתרונו הבולט והדי יחידי של החומר שעבר גילגולים שונים ומוזרק כרגע בשיטה המכונה מיקרו דרופלט עליה נפרט בהמשך. הדעות לגבי הזרקת סיליקון חלוקות, בישראל בשונה מהרבה מדינות מסביב לגלובוס יש אישור מפורש להשתמש בסיליקון רפואי טהור למטרות אסתטיות, בארה״ב ובאירופה הסיליקון הוצא מחוץ לחוק ואין אישור FDA נכון למועד זה להזריק את החומר לטיפול בקמטים או לעיבוי שפתיים, בעבר לחומר כן היה אישור אולם מזה שנים חל איסור על הזרקתו. גם בישראל מרבית הרופאים מתנגדים להזרקתו עקב תופעות הלוואי החמרות שעלולות להתלוות להליך אולם יש רופאים הטוענים בדיוק הפוך. במאמר זה ננסה לעשות לכם סדר.

המלצת המערכת

צריכים למלא קמט? זקוקים לעיבוי שפתיים או עיצוב לחיים? למרות שהנטייה הטבעית היא לחפש חומר מילוי קבוע הרי שהמלצתנו במקרים הללו היא להתרחק מחומרים קבועים כמו מאש ו״ללכת״ על חומרי מילוי בטוחים וטבעיים המבוססים על חומצה היאלורונית (רסטילן, ג׳ובידרם, סטילאג׳, לומינרה, טאוסיאל ועוד). התייעצו עם המומחים שלנו, שידעו להתאים לכם חומר מילוי מושלם.

 


טכניקת מיקרו דרופלט - כיצד זה עובד?

למרות שחומרי מילוי כמו רסטילן וג’ובדרם משיגים תוצאות מצוינות ברוב אזורי הפנים ישנם מספר אזורים כמו קווי עישון מסביב לפה שהטיפולים בהם קשים והתוצאות המושגות הן פחות מוצלחות. הזרקת סיליקון היא פתרון טוב מאד לטיפול באזורים בעיתיים כמו זה וגם בריכוך של צלקות אקנה קשות. הזרקת סיליקון נפוצה מאוד גם לעיבוי ועיצוב השפתיים. סיליקון פועל בדרך שונה מאשר חומרי מילוי אחרים שמוזרקים לקמטים והוא אינו חומר מילוי עד כמה שזה נשמע לא הגיוני.

הזרקת מיקרו טיפות של סיליקון רפואי טהור גורמת למצבורים קטנים של קולגן להיווצר סביב הדרופלט (טיפה) שבצורה קוסמטית גורמים לתוצאה של מילוי. שמן הסיליקון מוזרק במיקרו דרופלט, דרך מחט דקה עם הרבה יציאות אל מתחת העור. במשך הזמן, תאי עור הנקראים Fibroblasts מייצרים קולגן חדש, שמתפתח מסביב לסיליקון המוזרק. צמיחה נוספת של קולגן נגרמת על ידי שורה של הזרקות ומתפזרת עם הזמן. ככל שמתקדמים, הקולגן העטוף בסיליקון דרופלט ממלא באופן הדרגתי שקעים בעור, קמטים, צלקות ושפתיים.

 


כמה טיפולים נדרשים ולמה צריך לצפות?

טיפול בודד בשונה ממילוי קמטים רגיל בחומרי מילוי לא מספיק. מן הסתם הטיפולים משתרעים למשך מספר חודשים. מספר הטיפולים הדרוש משתנה לפי עומק ואורך הקמט בעור. היות והתוצאות מתקבלות בהדרגה ניתן יהיה להבחין בהתקדמות עם כל טיפול. עם ההתקרבות לתיקון המלא הזמן בין טיפול לטיפול יתארך לפרקים של שלושה עד שישה חודשים. מספר הטיפולים הממוצע שעובר כל מטופל יהיה בין 5 - 8 במרווחי זמן של אחת לשלושה שבועות. לאחר ההזרקה של שמן הסיליקון תתכן נפיחות מסוימת שתדעך במהרה ואשר בכל מקרה ניתנת להסוואה. במשך השבועות הבאים תהיה בנייה הדרגתית של קולגן אשר תחליק ותפחית את הצלקת, תמלא את הקמט ותתפיח את השפתיים.

 


הזרקת סיליקון שאלות ותשובות

ש. באיזה סיליקון בדיוק משתמשים?

ת. הוועדה שמונתה ע״י משרד הבריאות קבעה ברשומות בשנת 2000 כי ניתן לבצע הזרקת סיליקון לצרכים קוסמטיים בישראל ובתנאי שיזריקו סיליקון רפואי טהור בשם Medical graded silicone תחת ההגבלה שהסילקון צריך להיות רשום באחת מהמדינות הבאות: ארצות הברית וקנדה, אוסטרליה, או מדינות השוק האירופי המשותף. סיליקון נוזלי רפואי זה נמכר בישראל למצבים בהם הרשתית מתנתקת וכאשר מתעורר הצורך ליצור לחץ שמונע עיוורון, מי שמבצע את הטיפולים הנ״ל הם רופאי עיניים…

 

ש. איזה חובה חלה על רופא המבצע הזרקות סיליקון בישראל?

ת. פרט לשימוש בחומר בשם Medical graded silicone שרשום במדינות כפי שתואר לעיל הוסיפה הוועדה שקמה לטפל בסוגיית הסיליקון סעיף מיוחד שבו היא מחייבת את הרופא המבצע טיפולים קוסמטיים בסיליקון להחתים על טופס הסכמה מדעת לטיפולים ולהסביר למטופל אודות הטיפול וההשלכות שעלולות להיגרם בעקבותיו כאשר יש לציין בטופס במפורש את תופעות הלוואי שהסיליקון עלול לגרום.

 

ש. איזה תופעות לוואי עלולות להיגרם כתוצאה מהזרקת סיליקון?

ת. ישנן תופעות לוואי שהן בלתי הפיכות ושאינן ניתנות לתיקון ועל זה יש לתת את הדעת. באופן עקרוני הזרקת סיליקון יכולה לגרום לכאבים ונפיחות באזור ההזרקה, בליטות, שינוי פיגמנטציה, התקשות האזור, גרנולומות המכונות ״סיליקונומה״ השכיחות בעיקר באזור השפתיים אולם די נדירות, זיהום ועוד.

 

ש. האם הזרקת סיליקון היא לצמיתות?

ת. כן ולא, הזרקות סיליקון נותנות תוצאה קבועה. אם אין מרוצים מהתוצאה מבוצעות הזרקות קטנות של סטרואידים כדי “להמיס” את הסיליקון ולפרק אותו אולם זה מוגבל רק לחודשים הראשונים של הטיפול, לאחר מכן הטיפול באמצעות הזרקת סטרואידים לא יהיה אפקטיבי והוצאת הסיליקון תתבצע רק ע”י ניתוח בשונה למשל מהזרקה של חומצה היאלורונית שמתפרקת בתהליך טבעי ובמצבים אחרים בהם לא רוצים להמתין ניתן לפזרה ע״י חומר בשם היאלורונידז שמפזר אותה במהירות ותוך שעות ספורות.

 

ש. באיזה אזורים מטפלים בסיליקון?

ת. למרות שהטיפול בסיליקון אפשרי בכל המקומות, הטיפול נעשה בדרך כלל באזורים בעלי פגמים קלים, ברקמות “פגועות” לאחר אקנה וקוויים וחריצים עמוקים. הזרקת סיליקון נפוצה במצבים הבאים: קמטים מסביב לפה (קווי עישון), קמטי חשיבה במצח ובין הגבות, לטיפול בצלקות אקנה וצלקות אחרות ולניפוח ועיצוב השפתיים.

 

ש. האם הזרקת סיליקון רפואי בטוחה?

ת. בשנת 1991 ה-FDA האמריקאי אסר להזריק סיליקון נוזלי למטרות אסתטיות וזאת למרות שב - 22 שנים הטיפולים בוצעו עם שמן סיליקון רפואי בהזרקות על ידי קליניקות מהראשונות במעלה, בהצלחה ועם תוצאות לטווח ארוך, עמדת מינהל התרופות והמזון האמריקאי עדיין לא השתנתה ועדיין אסור להזריק סיליקון למטרות אסתטיות עד היום. רוב תופעות הלוואי נגרמו משימוש בכמויות יתר של סיליקון לא טהור. בשנת 1998 חבר דיון עצמאי של מדעי המדינה והגיע למסקנה פה אחד שאין ראיות כל שהן הקושרות הזרקות סיליקון לאיזושהי מחלה מערכתית. בישראל מותר לבצע הזרקת סיליקון על אף תופעות לוואי קשות שעלולות להתפתח לאחר ההזרקה ובכל זאת המלצתנו היא לעבור טיפולים בחומרי מילוי זמניים.