נוגדי חימצון לטיפול בעור | אנטי אוקסידנטים

נוגדי חימצון | אנטי אוקסידנטים

תפקידם של נוגדי חימצון - אנטי אוקסידנטים (Antioxidants) הוא להגן על העור מנזקים הנגרמים כתוצאה ממולקולות לא יציבות הידועים גם בשם קבוצת האטומים החופשיים או רדיקלים חופשיים (free radicals). חיוניותם לעיכוב תהליכי הזדקנות - אנטי אייג’ינג רב אולם לא רק, נוגדי חימצון יכולים להגן עלינו גם מפני מחלות ונזקים לתאים. הגוף האנושי מייצר בעצמו “מערכת אבטחה” עם נוגדי חימצון טבעיים שנלחמים נגד נזקים של קבוצת האטומים החופשיים, למרות זאת, תורשתיות, גיל, מין וסגנון חיים יכולים לערער את מערכת האבטחה הזאת. ניתן ומומלץ לסייע למערכת ההגנה הטבעית של הגוף עם תכנית פעולה המשלבת נוגדי חימצון ולהבטיח הרגשה ומראה צעיר ורענן.

המלצת המערכת

השוו מחירים למגוון טיפולים וחסכו זמן וכסף על ידי מילוי הפרטים שלכם בדיסקרטיות מלאה בטופס הצור קשר בפורטל. עשו זאת עכשיו!

 


רדיקלים חופשיים – Free Radicals

האטומים החופשיים הם ריאקציה גבוהה של מולקולות אשר גורמות נזק לרקמות, לפרוטאין המקשר ולתאים, רדיקלים חופשיים נוצרים בעיקר על ידי גורמים סביבתיים כמן קרניים אולטרא סגוליות שגורים גם לכתמים בעור ופיגמנטציה, עישון, זיהום כימי או ביולוגי, אלכוהול, דיכאון או כתוצאה מפעילות גופנית מאומצת. גם חימום פתאומי וקירור עלולים לשחרר אטומים חופשיים לתוך המערכת. האטומים החופשיים מתרבים במהירות ונעצרים על ידי נוגדי חימצון.

הגידול של הרדיקלים החופשיים יכול למנוע את הריבוי הטבעי של תאי העור החדשים ויכולים להפריע גם לפעולת השרירים, בנוסף, הרדיקלים מחלישים את המערכת החיסונית ומגדילים את הסיכון לפציעות. התוצאות גם יכולות להיות נזק של ה – DNA של העור, הזדקנות העור, הופעת קמטים בפנים, חספוס בעור והגדלת הסיכון לסרטן העור. תפקידם של האנטי אוקסידנטים מובן רק בחלקו ועדיין נחקר. נוגדי חימצון מונעים מאטומים חופשיים תגובת שרשרת לפני שנגרם נזק בתא. כאן המקום לציין כי בסביבה של היום, הגוף לבד לא יוכל להתגבר על נזקי הרדיקלים החופשיים מאחר והתזונה של הרבה אנשים אינה כוללת מספיק נוגדי חמצון.

 


קרמים וסרום המכילים נוגדי חמצון

בעבר, אנשים שרצו לנצל את התועלת של נוגדי החימצון השתמשו בוויטמין E באופן ישיר על הפנים, אולם, פתרון זה יצר בעיות אצל אנשים בעלי עור רגיש ויותר מכך, הסרום שבטבליות וויטמין E היה עבה, עובדה שהיוותה בעיה לעור לקלוט אותו. כיום, קיים מבחר רחב של קרמים וסרומים “קלים” שחודרים אל מתחת לפני העור. בשנים האחרונות, היצרנים מצאו שויטמינים המכילים נוגדי חימצון (במיוחד ויטמין C ו E) נקלטים ביתר קלות כאשר הם מגיעים בשילוב עם עוד מרכיבים. המטרה של הקרמים והסרום הוא לנטרל את האטומים החופשיים ולחזק את הפיברובלסט (סוג של תא המייצר קולגן וסיבים) שמגשר ותומך את העור. חיזוק הפיברובלסט מגן מ”נפילת העור”, אובדן הגוון והברק, חספוס והזדקנות העור. רופאי עור מצאו שויטמין כזה מאיץ את ייצור הקולגן שבאופן טבעי מתרוקן במשך תהליך האייג’ינג. הקולגן תומך בעיצוב בריאות העור.

 


חשיבות התזונה לשמירה על העור

בנוסף לקרמים וסרום לתזונה תפקיד חשוב בשליטה על רמות נוגדי חימצון ושמירה על מראה צעיר בריא ורענן. בנוסף על ויטמינים C ו D אפשר למצוא נוגדי חימצון גם במגנזיום, נחושת ואבץ. הויטמינים והאוכל העשירים בנוגדי חימצון:

ויטמין E - דגנים מלאים, נבטי חיטה, משמש, אגוזים, גרעינים, ירקות ושמן דגים.

ויטמין C - פרי הדר ומיצים, מלון, תותים, קיווי, כרוב, תרד, ברוקלי ופלפל ירוק.

 


תוכנית פעולה לשילוב אנטי אוקסידנטים

גורמים אישיים ישפיעו על מה שתתבסס התכנית נגד החימצון למלחמה ברדיקלים החופשיים. גיל, מין, תורשה, הורמונים ומצב הבריאות הכללי צריך להילקח בחשבון. יש לבחור נכון את התזונה ולהשתמש בקרמים ובסרום המכיל נוגדי חימצון. תכנית הפעולה יכולה להשתנות ולהיות מותאמת לצרכים של גיל המטופל, לשם כך, מומלץ להתייעץ עם דרמטולוג, להבין את האפשרויות וליצור ביחד את התכנית הטובה ביותר להגנה על העור. ישנם מצבים בהם שילוב נוגדי חימצון כטיפול משלים בתופעות עור יקנה את הפתרון המושלם לבעיה, בהקשר זה נזכיר שילוב של אנטי אוקסידנטים בריכוז גבוה לטיפול בפיגמנטציה המבוצע ע”י קרן או או באמצעות מכשירי לייזר.