צלקת היפרטרופית | צלקות היפרטרופיות

צלקת היפרטרופית

צלקת היפרטרופית היא גידול מוגזם של רקמות הגלדה שנבנו על האזור בו נפצע העור וזו כתוצאה מגיבוש יתר של קולגן. למרות שצלקות היפרטרופיות גדלות פיזית הן אינן מתפשטות מעבר לתחום של הפציעה, להבדיל מצלקת קלואיד שמתפשטת אל מחוץ לתחומי הפציעה. צלקות היפרטרופיות שכיחות יותר אצל נשים צעירות ונשים ממוצא אפריקאי. מתי מופיעה צלקת היפרטרופית? איך מעלימים ומרפאים צלקות היפרטרופיות? מהם הסממנים של צלקת היפרטרטפית וכיצד מבוצעת האבחנה? על זאת ועוד במאמר שלפניכם.

המלצת המערכת

קיימות מספר שיטות להעלמת צלקות ולכל רופא יש את השיטה בה הוא מאמין. למרות זאת, חשוב שתדעו שהשיטות הבולטות הן לייזר ופילינג לסוגיו ומכאן שאת האבחון חשוב לבצע אצל רופאים שיכולים להציע לכם לפחות שני פתרונות שונים. אנחנו מקשרים למכונים ורופאים שמחזיקים מכשירי לייזר מתקדמים שיודעים להסיר היטב את הצלקות, צרו איתם קשר עכשיו.

 


מתי מופיעות צלקות היפרטרופיות?

צלקת היפרטרופית מופיעה לאחר פציעות עור כמו ניתוחים כירורגיים, פצעים טראומטיים, אזורי חיסון, כוויות, אבעבועות, אקנה ושפשופים של העור. רוב הצלקות ההיפרטרופיות נהפכות לשטוחות ונעשות פחות ופחות נראות לעין במשך השנים ויכולות להיות מגורות על ידי מגע הבגד או אמצעי חיכוך אחרים. צלקת היפרטרופית גדולה, עלולה להגביל את התנועה, לגרום לשינויים קוסמטיים ולפגוע במראה.

 


סממנים ואבחנה של צלקת היפרטרופית

צלקות היפרטרופיות הן בצבע בשר, אדומות וורודות שמופיעות לאחר פציעה ובאופן טבעי הן גבישיות עם שוליים. צלקת היפרטרופית כזו, עלולה לגרום לגירודים במשך היווצרותה וגידולה. האבחנה של צלקת היפרטרופית נעשית על בסיס הופעתה על העור או מהצלקת עצמה. רצוי לבקש מרופא עור לבצע ביופסיה של הצלקת כדי לשלול גידולי עור אחרים.

 


טיפול והמלצות בהופעת צלקת היפרטרופית

צלקות היפרטרופיות קטנות אינן מצריכות טיפול, אך אפשר להפחית את גודלן על ידי קירור (קריאוטרפיה), לחץ חזק, הזרקת סטרואידים, הסרת צלקות בלייזר, הקרנות או כריתה כירורגית. צלקות גדולות כן מחייבות טיפול להסרת צלקות הן מטעמים אסתטיים מובנים והן מבחינה בריאותית מאחר והן עלולות כאמור עלולות להגביל בתנועה. לאחר טיפול העלמת צלקות היפרטרופיות, הצלקות ברוב המקרים לא יופיעו שוב, אולם, יתכנו מקרים בהם הן יופיעו מחדש בצורה של גידולים חזקים יותר.

הצלקות חייבות להיות מכוסות ולא חשופות לשמש במשך השנה הראשונה להיווצרותן היות ואור השמש גורם לצבע שלהן להיות כהה, צבע שיישאר קבוע. אפשר להשתמש במגן שמש מיוחד לשם כך (קרם הגנה). צלקות היפרטרופיות אינן מהוות סכנה בריאותית, אך הן עלולות להשפיע על ההופעה הקוסמטית ובכך להשפיע באופן פסיכולוגי על האדם אשר נושא את הצלקת ובמיוחד אם הן גדולות ומרשימות. לאחרונה הגיע לישראל תכשיר חדשני יעיל לטיפול בצלקות היפר טרופיות, התכשיר פועל כך שלא תתאפשר היווצרות מיותרת של קולגן והתוצאה היא ירידה בגודלה של הצלקת.