קופרוז ✔️ השוואת מחירים

קופרוז | קופרוזיס

הקופרוז היא תופעה שכיחה המאופיינת על ידי סממנים של פנים סמוקות ומגוון של סימנים קליניים שכוללים אדמנת (אדמומיות לא תקינה של העור), נימי דם, טלאנגיואקטזיס, חספוס העור או פצעונים דמויי אקנה. ישנו דירוג של ארבעה סוגים שונים של קופרוז שמבוססים על סימנים וסימפטומים קליניים ייחודיים. הדירוג חשוב לטיפול בתופעה והתרופות הן בהתאם לדירוג ותפקידם לרפא את הסממנים של המחלה. על ידי אבחנה של אחד או יותר מהסימנים המצטברים ניתן לדעת באיזו גישה טיפולית יש לנקוט.

המלצת המערכת

קיימים סוגים שונים של קופרוזיס שעלולים לגרום לבעיות רפואיות ולכן ההמלצה היא להימנע מצריכת אלכוהול ומחשיפה משמעותית לשמש. אם בכל זאת הופיע קופרוז ואתם מעוניינים בהסרתו חשוב שתדעו כי קיימות מספר שיטות ומכשירים שמטפלים בתופעה. התייעצו עם המומחים שלנו עכשיו המנוסים בהעלמת קופרוז.

 


קופרוז (טלאנגיואקטזיס)

הקופרוז (טלאנגיואקטזיס) הם כלי דם קטנים שהתרחבו בעור, בדרך כלל אין להם משמעות מעבר למראה הבלתי אסטטי, אך הם עלולים להיות קשורים למספר מחלות. הקופרוז יכול להתפתח בכל מקום בגוף אך הוא נראה בבירור על העור, על הקרום הרירי ועל הלובן של העין. באופן נורמאלי הוא אינו מזיק, אולם, ישנם סוגים של קופרוז שיכולים לגרום לבעיות רציניות. הקופרוז יכול להיווצר גם במוח ולגרום לבעיית דימום חמורה. סיבות עיקריות להופעת קופרוז הן: שימוש באלכוהול, גיל, תורשתיות, הריון וחשיפה לשמש. המחלות הקשורות לתנאים אלו הם: אטקסיה טלאנגיואקטזי, סינדרום בלום, קופרוז מולד, קופרוז תורשתי, וובר סינדרום, כתמי יין פורט, רוזציאה - Rosacea, אנגיומה עכביש, מחלת וובר ופיגמנטציה קסרודרמה.

 


אבחון התופעה ובדיקות מקדימות

כדי לטפל בתופעה יש לעבור מספר בדיקות גופניות והרופא ישאל שאלות בקשר לסימנים כמו: היכן ממוקמים כלי הדם? האם הם מדממים בקלות וללא סיבה? איזה עוד סממנים יש? הבדיקות באות כדי לאבחן או לשלול תנאים שונים. והבדיקות יכללו: בדיקת דם, בדיקת סי.טי, בדיקות דם מקיפות לתפקוד כבד, בדיקת MRI וצילום רנטגן.

 


טיפול בקופרוז ע”י הזרקת חומר מטרש (Sclerotherapy)

סקלרותרפיה או ריפוי טרשית הוא תהליך המשמש לטיפול בורידים בולטים או בורידי עכביש ברגליים. במשך הטיפול הרופא מזריק תמיסה ישירות לווריד הפגוע. התמיסה מגרה את קו הווריד, וגורמת לו להתנפח ולהיצמד אליה. במשך הזמן כלי הדם הופך להיות לצלקת רקמה, עד שהיא נעלמת ואינה נראית לעין. הסקלרותרפיה הוא תהליך מוכח שהחלו את השימוש בו עוד משנת 1930. את התהליך מבצעים במרפאה. כאשר מנקים תחילה את האזור והתמיסה מוזרקת ישירות לכלי הדם בעזרת מחטים מאוד דקים. מספר הורידים שמוזרקים במשך הטיפול משתנה, ותלוי בגודל המקום ובסוג הורידים וכן במצב בריאותו הכללית של המטופל.

טיפול טרשית מבצעים לרוב לקופרוז ברגליים. שיעור ההצלחה של הסקלרותרפיה בטיפול ורידי ובורידי עכביש מוערך ב- 70% עד ל- 80% של הורידים שהוזרקו ייעלמו. מעט מאוד אנשים (כ- 10%) שעברו טיפול סקלרותרפיה אינם מגיבים כלל לזריקות. במקרים כאלו יש להחליף את השיטה ולחפש פתרונות אחרים כמו טיפול בלייזר. באופן כללי ורידי עכביש מגיבים לטיפול אחרי שלושה עד שישה שבועות, וורידים גדולים יגיבו לאחר 3 עד 4 חודשים. במידה והורידים אכן מגיבים לטיפול בדרך כלל הם אינם מופיעים שוב, אך אם במשך הזמן יופיעו ורידים חדשים ניתן לשוב ולטפל גם בהם.

מי שאינו מועמד כשיר לטיפול מסוג זה הם נשים בהריון, מניקות, או חולים מרותקים למיטה. יש לחכות שלושה חודשים לאחר המצבים שהוזכרו קודם לכן בכדי להתחיל בתהליך. במידה ולמטופל היו בעבר קרישי דם האפשרות לעבור את התהליך תיקבע על ידי מומחה כלי דם לפי הנתונים האישיים, והחלטתו תהיה תלויה בחומרת הגורם לקרישיות הדם. התהליך נע בין 30 עד 40 דקות.

 


טיפול בקופרוז ע”י לייזר

כאמור לעיל הקופרוז טלאנגיואקטזיס הוא מצב של עור אשר מתרחש בפנים (קופרוז בפנים) אך גם בגפיים התחתונות. בפנים, המראה דומה לחוטים או טלאים של ורידים ונימים שבורים, בצבע אדום או סגול, שהתהוו מכלי דם קטנים ומורחבים בקוטר של מילימטר עד מילימטר וחצי. הקופרוז הוא פציעה של הוריד שנגרם מסיבות שונות. קופרוז בפנים יכול להיגרם ספונטנית או על ידי אקנה או רוזציאה, חשיפה רבה לשמש, מחלה בקולגן הוורידים, הריון, אלכוהול או בליעת הורמונים. קופרוז מולד עלול להמשיך ולהתפתח בגיל הבגרות. קופרוז בגפיים תחתונות נפוץ יותר אצל נשים ומתפתח לאחר הריון או באופן תורשתי.

ישנן טכנולוגיות לייזר בהן נעשה שימוש בענף האסתטיקה אשר מיועדות לתיקון דהיית עור ולליקויי עור כמו במצב של קופרוז. הטיפול בלייזר מגוון ובעל טכנולוגיות וטכניקות רבות עם אפשריות טיפול נרחבות. הלייזר משתמש בסוג של חום או בשילוב של סוגים שונים של חום, של אנרגיה ושל קרניים עם אלומות אור שמטרתן הוא להרוס כלי דם פגומים. בנוסף, הלייזר משמש גם לתיקון של תאים וגם ליצירת תאים חדשים. הלייזר גם מעודד יצירת קולגן חדש בגוף. בסיום התהליך יתקבלו תאי עור חדשים אשר יתרמו לשיפור מרקם העור למראה צעיר וחלק.

  • הסרת קופרוז בלייזר פעימות צבע - טיפול בלייזר פעימת צבע Pulsed dye laser) PDL), נמצא יעיל לטיפול נגד קופרוז. סוג זה של לייזר הוא האפשרות המועדפת יותר לטיפול בפציעות כלי דם כמו אנגיומה עכביש, רוזציאה וכתמי יין. ה- PDL פילס את דרכו בתחום הקופרוז בגלל שסוג זה של לייזר חודר את רקמות שכבות העור בכדי להגיע ולהרוס את כלי הדם שמתחתיו. אורך הגל של אלומת ה- PDL ניתן לויסות למצב של ביצוע אופטימאלי והוא עוצב במיוחד לטיפול בכתמי עור שנוצרו בגלל כלי הדם.
  • טיפול בקופרוזיס ע”י סוגי לייזר אחרים - לייזר Nd:YAG פעימה ארוכה, נמצא כיום בשימוש נרחב בטיפול בקופרוז במצב מתון עד קל, וגם בורידי הרגליים עד לקוטר של 4 מ”מ. סוג זה של לייזר טוב לשימוש גם בטיפול לורידים בולטים מתחת לעפעפיים התחתונים.
  • הסרת קופרוז בקרן אור Intense pulsed light) IPL) - קרן אור הוא גם מכשיר יעיל בטיפול בקופרוז, במיוחד ברגליים אצל בעלי עור שעיר, ה- IPL אינו טכנולוגיית לייזר במונחים מדעיים, והיא משתמשת בפעימות של אור לחדור את שכבות העור ו”חובטות” בתאים הא-נורמאלים, כדי שיתחלפו.
  • תוצאות הטיפולים בלייזר - כאשר הנפיחות, האדמומיות והגירויים יחדלו, המטופל יחוש בשינוי משמעותי במראה העור לאחר הטיפול בלייזר. סידרה של טיפולים תידרש בכדי להשיג תוצאה רצויה, תלוי בחומרה של מצב העור ובשטח שטופל. טיפולים בלייזר אינם יעילים במצב בו קופרוזיס העמוק ולכן הטיפול מוממלץ לרוב באזור הפנים (ורידים עמוקים נדירים ביותר באזור הפנים). למרות זאת מכשיר ה- PDL יכול לטפל בכל מצב והוא יעיל במיוחד לטיפול בהורדת הקופרוז שקשור לאקנה ולרוזציאה.
  • תופעות לוואי וסיבוכים - תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של לייזר בטיפול הקופרוז כוללים בצקות, אשר מתנפחות יתר על המידה עקב כמויות גדולות של נוזלים, ואַרְגָּמֶנֶת (סוג של מחלה), אשר גורמת לשטפי דם בעור שהתוצאה היא כתמים בצבע אדום וסגול. ההשפעה הזו עלולה להימשך בין שבע עד לארבע עשרה ימים, לכן גם הרבה מטופלים בוחרים בסוג אחר של לייזר “פחות אגרסיבי” מאשר ה- PDL, למרות שהאחרון מבטיח תוצאות מרשימות לאחר שתופעות הלוואי חולפות. תופעות לוואי אחרות שעלולות להיווצר כתוצאה שלאחר הטיפול, היא ציפה ברת חלוף של היפו- פיגמנטציה (כתמים לבנים או בהירים על העור) או היפר-פיגמנטציה (כתמים כהים על העור) אשר נוטים להופיע יותר בעור כהה או שזוף.