קלואיד ✔️ שיטות, טיפולים, ומומחים מומלצים

קלואיד | קלואידים | צלקת קלואידית

קלואיד (Keloid) היא צלקת בגוון מבריק ורוד המופיעה לרוב באזור שעבר פציעה או ניתוח (אסתטי או כל ניתוח אחר באמצעות סכין מנתחים). לצלקת מסוג קלואיד יש השפעה על המראה האסתטי היכן שהיא מתפתחת והיא אף עלולה להשפיע לרעה על תנועת האיברים בגוף אליהם היא קרובה. לעיתים הקלואיד גדל, נעשה עבה יותר בצורה של הסתיידויות לא מסודרות ועגולות וזאת למרות שהפצע כבר נסגר. מדוע וכיצד נוצרת צלקת המכונה בשם קלואיד? איך מעלימים ומרפאים צלקות קלואידיות? איפה מופיעה צלקת קלואידית? על זאת ועוד במאמר שלפניכם.

המלצת המערכת

קיימות מספר שיטות להעלמת צלקות ולכל רופא יש את השיטה בה הוא מאמין. למרות זאת, חשוב שתדעו שהשיטות הבולטות הן לייזר ופילינג לסוגיו ומכאן שאת האבחון חשוב לבצע אצל רופאים שיכולים להציע לכם לפחות שני פתרונות שונים. אנחנו מקשרים למכונים ורופאים שמחזיקים מכשירי לייזר מתקדמים שיודעים להסיר היטב את הצלקות, צרו איתם קשר עכשיו.

 


כיצד נוצרת צלקת מסוג קלואיד?

קלואיד נוצר עם קולגן שהגוף מייצר כדי לרפא פצעים ומייצר רקמה גסה בצבע ורוד או כהה יותר עם קצוות לא סדירים ומאוד רגישים. כאשר הקלואיד נמצא במגע עם חומר נוזלי או כאשר נוגעים בקלואיד הוא נעשה רך וגורם לגירוי רב. לא ידועה הסיבה המדויקת מדוע אנשים שונים מפתחים סוג זה של צלקות, משערים כי לגורמים התורשתיים השפעה גדולה. גידול מסוג קלואידים עלול להתפתח גם כתוצאה של פצעי אקנה חמורים. פצעים שחוזרים באותו המקום, מתיחה של פצע במהלך ההגלדה או אפילו טיפול כושל בסגירה של הפצע, עלולים לגרות או לפתח קלואידים.

 


היכן מופיע קלואיד?

קלואיד מופיע במיוחד באזורים אוזניים, סנטר, כתפיים וחזה שהם האזורים היותר בעיתיים. צלקות קלואידיות אחרות מפסיקות לגדול וכמעט נעלמות כליל, לעומתם ישנם כאלו שממשיכות לגדול ולהתפתח ומקבלים צורה שמחייבת טיפול מיוחד. צלקת קלואיד משפיעה יותר על בעלי עור כהה.

 


העלמת צלקת קלואידית ושיטות טיפול מקובלות

השיטות להעלמת צלקות קלואידיות כוללות ניתוח אסתטי, הסרה במכשירי לייזר, זריקות סטרואידים, הקפאת הקלואיד עם חנקן וגם קומפרסים ושימוש ברצועות או דפי ג’ל סיליקון. הצלקת גודלת, נעשית מחוספסת וקצותיה אינם טבעיים והם רגישים. הטיפול תלוי בגודל, מיקום וחומרת הבעיה. טיפול בקלואיד מתחיל ממשחות המכילות סטרואידים ובזריקות ישירות של סטרואידים אל תוך הצלקת (לפני ביצוע ההזרקה מקפיאים את הצלקת עם חנקן) ועד לניתוח להסרת הרקמה הסיבית העודפת, אשר אינה מומלצת בכל המקרים היות ויכולה להיווצר צורה חדשה מאותה רקמה עם גידול רחב יותר. שיטות אחרות של טיפול מתמקדות בשיטוח הצלקת והבהרת הצבע שלה כל שלושים יום במשך שישה חודשים או יותר לפי המקרה. טכניקות נוספות להסרת קלואידים קטנים יכולות להתבצע ע”י מכשירי לייזר או הקפאה ובמקרים יותר מסובכים משתמשים ברדיו טרפיה או על ידי ניתוח והשתלת עור.

 


החלמה לאחר טיפול בקלואידים

לשם החלמה ושיקום העור לאחר פציעה, דרושה תזונה מתאימה, עשירה בוויטמין A ו C וגם אבץ, אשר יכולים גם להילקח כתוספים על ידי בליעה של גלולות. בנוסף, מומלץ למרוח ויטמין E על האזור הנגוע. כדי למנוע נזק או היווצרות של צלקת לא פרופורציונית, רצוי שלא לחשוף אותה לאור השמש ולמרוח משחות וקרמים להגנה מפני השמש. צריך גם להימנע מלהשתמש בחומרים קוסמטיים אחרים עד שהמקום לא נרפא כליל. כמו כן, יש להימנע מלגרד את המקום או לקלף את הפצע כדי למנוע היווצרות מחודשת של צלקת קלואידית.